بهای هر بشکه نفت وست تگزاس اينترمديت 35 سنت کاهش يافت و به 51 دلار و 79 سنت در هر بشکه رسيد، اين در حالی است که بهای نفت برنت دريای شمال با 51 سنت کاهش بشکهای 57 دلار و 61 سنت داد و ستد شد.
به گزارش سوک ؛ روز دوشنبه بهاي نفت وست تگزاس اينترمديت سه دلار و بهاي نفت برنت نيز سه دلار و 17 سنت در هر بشکه افزايش داشتند.
"کن هاسگاوا" مدير بخش انرژي در موسسه نيواج گروپ در توکيو اعلام کرد: «دليل اصلي کاهش فعلي در بهاي نفت سوددهي بالاست زيرا سرمايه گذاران براي تضمين سودآوري خود، نفت را به بهاي بالايي فروخته اند.»
تحليل گران افزايش بهاي نفت روز دوشنبه را به نتيجه گيري سرمايه گذاران در اين باره نسبت دادند که چارچوب هسته اي توافق شده بين ايران و قدرت هاي جهاني در ميان مدت تأثير کمي بر عرضه نفت در بازارهاي جهاني خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از سنگاپور، "دنيل آنگ" تحليل گر بخش سرمايه گذاري در موسسه "فيليپ فيوچرز" در سنگاپور اعلام کرد: «بيشتر دلالان منتظر بودند مذاکرات هسته اي ايران سبب ورود نفت ايران به بازارهاي جهاني شود زيرا تحريم ها برداشته خواهند شد.»
وی همچنين گفت: «اما لحن مقامات آمريکايي نشان مي دهد آنها مصمم هستند و اين بدان معناست که تحريم ها طي روندي کند برداشته خواهند شد.»
ايران چهارمين ذخاير بزرگ نفتي جهان را داراست اما صادرات اين کشور از دو ميليون و 200 هزار بشکه در روز در سال 2011 به حدود يک ميليون و 300 هزار بشکه در روز رسيد. علت اين کاهش اعمال تحريم هاي اتحاديه اروپا و آمريکاست.
نوع طلا | قیمت آخر هفته گذشته | قیمت اول هفتهای که گذشت |
هر گرم طلای 18 عیار | 100 هزار و 210 تومان | 99 هزار و 288 تومان |
هر مثقال طلا | 434 هزار و 500 تومان | 430 هزار و 500 تومان |
اونس جهانی | 1209 دلار و 50 سنت | 1204 دلار و 900 سنت |
نوع سکه | ||
سکه تمام طرح جدید | 997 هزار تومان تومان | 977 هزار و 500 تومان |
سکه تمام طرح قدیم | 987 هزار تومان | 972 هزار تومان |
نیم سکه | 510 هزار تومان | 494 هزار تومان |
ربع سکه | 279 هزار و 500 تومان | 271 هزار تومان |
یک گرمی | 178 هزار و 500 تومان | 172 هزار و 500 تومان |
نوع ارز | ||
دلار آمریکا | 3443 تومان | 3420 تومان |
یورو | 3935 تومان | 3925 تومان |
مجله فوربس که هرساله لیست پولدارترین افراد دنیا منتشر می کند، امسال در یک اقدام جالب، با معادل سازی ارزش دارایی افراد در مقاطع زمانی مختلف تا کنون، برای اولین بار لیستی را منتشر کرده است که در آن 200 نفر که در طول تاریخ بیشترین ثروت را داشته اند معرفی شده اند. اولین نفر در این لیست که به عنوان پولدارترین فرد در تاریخ معرفی شده، چنگیز خان با 417 میلیارد دارایی است!
نکته جالبی که در این لیست به چشم می خورد، وجود تنها یک ایرانی در این لیست 200 نفره است، که در این رده بندی جایگاه 193 را به خود اختصاص داده است.
بر خلاف تصور اکثر ایرانیان در مورد پولدارترین فرد ایرانی! این عنوان به پیر امیدیار، مدیر سایت ebay اختصاص دارد.
امیدیار در سال 1967 در کشور فرانسه- پاریس به دنیا آمد. پدر او ایرانی و مادرش فرانسویست. وی در 6سالگی به همراه خانواده خود به امریکا می رود و در کالج نافتز در رشته علوم رایانه تحصیل میکند.
امیدیار در سال 1995 سایت ebay را تنها از روی سرگرمی راه اندازی می کند ولی پس از گذشت اندکی این سایت به یکی از بزرگترین و پردرآمد ترین سایت های اینترنتی تبدیل می شود.
Ebay به عنوان اولین سایت حراجی اینترنتی لقب گرفته است. این سایت در حال حاضر تعداد 6000 کارمند دارد و در سال 2005 میلادی معادل 441 میلیون دلار سود داشته است.
ebay در حال حاضر 144 میلیون عضو دارد و روزانه میلیون ها معامله بصورت مجازی در آن صورت می گیرد.
امیدیار در لیست ثروتمندان حال حاضر دنیا در رتبه 17 قرار دارد و ثروت او حدود 8 میلیارد دلار برآورد شده است.
منبع : صبحانه آنلاین
شرکت مپنا روز گذشته در نامه ای اقدام به شفاف سازی در خصوص پروژه فروز B نموده است.
به گزارش خبرنگار بورس نیوز، "رمپنا" در نامه خود اعلام کرده طی تماس با مسئولان امر در وزارت نفت، دلیل عدم اجرای طرح فروزB ، در اولویت نبودن طرح یاد شده در برنامه های وزارت نفت اعلام شد و مقرر گردیده است وزارت نفت طرح دیگری مشابه طرح مذکور را به شرکت گروه مپنا واگذار نماید.
شایان ذکر است بدلیل اینکه قرارداد اجرای طرح فروز B به صورت Buy back "بیع متقابل" بوده، جابجایی طرح یاد شده در پی مصاحبه اخیر مسئولین محترم وزارت نفت، هیچگونه تاثیری در EPS سال 1393 و سال آتی شرکت نخواهد داشت.
وزیر نفت میگوید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در صورتی که پول داشته باشد، میتواند در زیرساختها سرمایهگذاری کند.
بیژن نامدار زنگنه در واکنش به این موضوع که رییس کمیسیون انرژی مجلس اظهار میکند شرکت ملی پتروشیمی اجازه سرمایهگذاری در زیرساختها را در صورت تمایل وزارت نفت دارد، گفت: مشکل سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی در زیرساختها اجازه من نیست بلکه این شرکت پول سرمایهگذاری ندارد.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر NPC اعتبار مورد را نیاز تامین کند آیا اجازه سرمایهگذاری را دارد، گفت: اگر پول داشته باشد، میتواند این کار را انجام دهد اما پول ندارد.
پس از خصوصیسازی شرکتها و مجتمعهای پتروشیمی بر اساس اصل 44 گر چه این اصل به درستی رعایت نشد مدیران NPC در پی حفظ 20 درصد سهام شرکتهای واگذار شده هستند. بیش از این وزیر نفت در سخنان خود نشان داده بود که علاقهای به سرمایهگذاری توسط NPC ندارد.
«تحمل» احتمالا واژه درخوری برای اقتصادهای آسیا است، اقتصادهایی که به صادرات زیاد به چین عادت کرده بودند. اقتصاد چین پس از رشد میانگین 10 درصدی در 30 سال گذشته، در دو سال گذشته تنها 5/7 درصد رشد داشته است. این رشد میتواند موجب حسادت بسیاری از کشورها شود، اما برای چین نزولی واضح است. موج این کندی به تمام منطقه رسیده است. قطعهسازان تایوانی از سال 2012 شاهد سقوط 20 درصدی صادرات به چین بودهاند. معادن آهن استرالیا که محصولشان را به چین تحویل میدادهاند اخیرا به کمترین ارزش در 21 ماه گذشته رسیدهاند. فروش جواهرات در هنگکنگ طي سال جاری تا 40 درصد افت داشته است.
اما «تحمل» واژه درستی در مورد تجارت با چین نیست. تحلیلگران به شیر نیوزیلند «طلای سفید» میگویند، چراکه در چین مشتری بسیار دارد. شمار توریستهای چیني در سری لانکا در 6 ماه نخست سال 2014 بیش از دو برابر شد. زنان چینی 30 تا 40 ساله اکنون بزرگترین گروه خریداران خارجی لوازم آرایشی در «لوته»، فروشگاههای زنجیرهای کره جنوبی، هستند. حالا تغییراتی در راه است که از تغییر عمیق اما تدریجی مدل رشد در چین نشأت میگیرد. با کنار گذاشتن مدل سرمایه محور، مصرف بالاخره در حال تبدیل شدن به موتور اصلی اقتصاد چین است. بر اساس آمار دولتی، مصرف خانوار به شکل درصدی از تولید ناخالص داخلی در حال افزایش است و از 9/34 درصد در سال 2010 به 2/36 درصد در سال 2013 رسیده است. اما برخی اقتصاددانان فکر میکنند سهم واقعی مصرف میتواند 10 درصد بیشتر از این باشد. امسال حتی با «محرکهای خرد»- افزایش هزینه کردن در خطوط آهن و مسکن دولتی- مصرف مسوول نیمی از رشد اقتصادی چین بوده است.
حالا اثرات این توازن بخشی مجدد به اقتصاد چین از مرزهای این کشور فراتر رفته است. نخستین مساله در تعیین برندگان و بازندگان تغییر مدل اقتصادی چین، این است که چین چه میخرد. چین با 95/1 تریلیون دلار واردات در سال 2013، دومین واردکننده بزرگ جهان است و تنها آمریکا را جلوی خود دارد. درست است که نیمی از این واردات مونتاژ شده و صادر میشود، اما ارقام در هر حال بسیار بزرگ هستند. تایوان بیش از هر اقتصاد دیگری در آسیا به اشتهای چین وابسته است. فروش محصولات این کشور به چین 6 درصد تولید ناخالص داخلی تایوان را شامل میشود. اما بخش عمده ای از صادرت تایوان، از قبیل گوشیهای تلفن همراه، در حوزه مصرف جا میگیرند نه در حوزه سرمایهگذاری. این صادرات همچنان در حال افزایش است. سفارشهای چین برای محصولات تایوانی در ماه ژوئن نسبت به ابتدای سال 15 درصد رشد را تجربه کرده است. پس کشورهایی که بیشتر در خطرند کشورهایی هستند که عمدتا کالا و اجناس سرمایهای از قبیل ماشین آلات به چین صادر میکنند. مهمترین این کشورها استرالیا است که ممکن است حدود 8 دهم درصد از رشدش را در صورت کند شدن جریان سرمایه چین از دست بدهد. این اتفاق هنوز رخ نداده، اما کمرنگ شدن رشد صنعت معدن این کشور، نرخ بیکاری این کشور را به 6 درصد رسانده که در یک دهه گذشته بی سابقه است. حتی کشورهایی که تا این حد به چین صادرات ندارند نیز تاثیر توازن بخشی مجدد را از مجرای بازارهای کالا احساس میکنند. کاهش تقاضای چین به معنای کاهش قیمتهای مواد خام است؛ مثلا کاهش 50 درصدی قیمت زغالسنگ اندونزی از سال 2011 را در نظر بگیرید. نتیجه کند شدن رشد اقتصاد چین، اقدامات دولت برای دور کردن شرکتها از خرید زغالسنگ ارزان و آلودهکننده بوده است، زغالسنگی مانند زغالسنگ اندونزی. گاتوت آدیسوما، از اعضای مجمع معدن داران زغالسنگ اندونزی میگوید: «از معدن زغالسنگ دیگر پولی در نمیآید، مگر اینکه معدن شما نزدیک ساحل باشد، جایی که انتقال محصول به کشتیها راحت است.»
اما وضعیت همه کالاها بد نیست. فلزاتی که عمدتا در اجناس مصرفی مورد استفاده قرار میگیرند، مانند روی که بیشتر آن در صنعت خودرو به کار گرفته میشود، فلزاتی را که به مدل قدیمی رشد چین وابسته بودند، کنار میزنند. همچنین محصولاتی ساخت دیگر کشورها هستند که از این وضعیت سود میبرند. رشد مصرف در چین به افزایش واردات از برخی دیگر کشورها کمک میکند. نمونه این روند، افزایش واردات لوازم جلوگیری از بارداری از مالزی در چین است. از این لوازم گرفته تا شیر و خودرو، سود را کشورهایی میبرند که آنچه را مغازه داران چینی مایلند بخرند، تولید میکنند.
راههای افزایش صدور خدمات فنی و مهندسی برق به عراق بررسی شد
بورس روزانه: در حاشیه دومین روز همایش بین المللی انرژی ایران، عباس علی آبادی - مدیرعامل شرکت مپنا - با معاون وزیر نیروی عراق دیدار و گفت وگو کرد.
در این دیدار که پشت درهای بسته انجام شد، راهکارهای افزایش صادرات خدمات فنی و مهندسی نیروگاهی به عراق مورد بررسی قرار گرفت.
پیگیری ها حاکی از این است که در این دیدار، ارتقای توربین های گازی نیروگاههای البغداد و المنصوریه و طرح احداث نیروگاههای جدید در خاک عراق مورد طرح و تبادل نظر قرار گرفت.
شرکت سرمایه گذاری مسکن زاینده رود که تنها تا پایان این هفته برای عرضه اولیه خود فرصت دارد پیش بینی حسابرسی شده درآمد هر سهم در سال مالی منتهی به 31 شهریور 94 را به بازار ارائه کرد.
به گزارش بورس نیوز، "ثرود" با سرمایه 20 میلیارد تومانی برای هر سهم در سال مالی 94 مبلغ 839 ریال عایدی خالص پیش بینی کرده که در مقایسه با آخرین بودجه سال مالی 93 (مبلغ 807 ریال) رشدی معادل 4 درصد داشته است.

مهمترین عامل افزایش قیمت طلا در دومین روز کاری هفته، «پوشش کوتاهمدت» و «نوسانگیری» معاملهگران بود. در بازارهای جهانی زمانی که برخی معاملهگران از افت قیمت کالایی که قبلا خریداری کردهاند متضرر میشوند مجددا و در زمانی که قیمت کالا کاهش مییابد اقدام به خرید همان کالا میکنند تا ضرر کوتاهمدت خود را با این سود کوتاهمدت پوشش دهند. این رفتار پوشش کوتاهمدت نام دارد.
در کنار این نوع رفتار معاملاتی گونه دیگری از معاملهگران هستند که روند بازار را رصد میکنند تا به محض کاهش قیمتها دست به معامله بزنند، این گروه نیز نوسانگیر خوانده میشوند و عمل آنها نوسانگیری نامیده میشود. پوشش کوتاهمدت و نوسانگیری دو رخداد مهم بازار روز سهشنبه بودند که هر دو جزو فعالیتهای کوتاهمدت به حساب میآیند.
به گزارش ایرنا٬ محمد باقر نوبخت افزود: تلاش کردیم تمام راه های ایجاد تورم در سال های اخیر را ببندیم.
وی یادآور شد: تورم به عنوان افزایش چشمگیر قیمت٬ در دوره ای معین از چند عامل نشات گرفته بود که یکی از آنها از بین رفتن تعادل میان عرضه و تقاضا بود.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری تاکید کرد: اگر به هر دلیلی قدرت خرید را دامن بزنیم و عرضه وجود نداشته باشد قیمت ها افزایش می یابد از این رو برای کنترل این مهم٬ به دنبال افزایش عامل تقاضا گشتیم.
نوبخت با اشاره به دلایل افزایش نقدینگی توضیح داد: پایه پولی و ضریب فزاینده پولی یکی از دلایل افزایش نقدینگی است و این پایه پولی از سوی حاکمیت کنترل می شود.
وی تاکید کرد: در سال های اخیر کسری بودجه باعث افزایش پایه پولی شد از این رو سعی کردیم جلوی کسری بودجه را بگیریم.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری اظهار کرد: کمتر از نصف منابعی را که باید تحصیل می کردیم در سال گذشته بدست آورده بودیم. از این رو تلاش کردیم سقف بودجه را از 210 میلیارد هزار تومان به 150 هزار میلیارد تومان برسانیم.